Wonen
Woonvisie Oostzaan
Vorming nieuw volkshuisvestingsprogramma
Goedkope woning huren
Wilt u een goedkope woning huren? U heeft dan misschien een huisvestingsvergunning nodig. Een huisvestingsvergunning vraagt u aan bij de gemeente.
Starterslening aanvragen
De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. U neemt hiervoor contact op met de gemeente.
Sociale huurwoning
Inschrijven voor een sociale huurwoning
Zoekt u een sociale huurwoning? Schrijf u dan in bij de organisatie die sociale huurwoningen verdeelt.
Basisregistratie adressen en gebouwen inzien
In de Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. U kunt de gegevens inzien via de website van het Kadaster.
WOZ-waarde en taxatieverslag inzien
De WOZ-waarde van uw pand of stuk grond staat op de jaarlijkse WOZ-beschikking. U krijgt de WOZ-beschikking van de gemeente. Via de gemeente kunt u ook een taxatieverslag inzien.
Basisregistratie ondergrond
Gebruikt u bodem- en ondergrondgegevens? In de Basisregistratie ondergrond (BRO) staan gegevens over en modellen van de ondergrond van Nederland. U kunt de gegevens inzien via de website Basisregistratie Ondergrond.
Bezoek uit het buitenland ontvangen
Soms heeft u voor bezoek uit het buitenland een garantstelling of particuliere logiesverstrekking nodig. Die vraagt u aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het ondertekenen gebeurt bij de gemeente.
Briefadres aanvragen
U kunt uw post tijdelijk ontvangen op een ander adres dan waar u verblijft. Bijvoorbeeld omdat u geen woning heeft. U vraagt het gebruik van een briefadres aan bij de gemeente.
Vertrekken uit Nederland (emigreren)
Woon je in Nederland en verhuis je naar een ander land? Je meldt dit bij de gemeente als je in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden naar een ander land gaat.
Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen
Heeft u een beperking? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Ook zorginstellingen kunnen een parkeerkaart aanvragen. U vraagt de parkeerkaart aan de bij de gemeente.
Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen
Heeft u een beperking en heeft u geen eigen parkeerplaats? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen bij de gemeente.
Inrit aanleggen
Voor het aanleggen van een inrit heeft u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt een omgevingsvergunning aan via Omgevingsloket online.
Kadastrale gegevens opvragen
Het Kadaster houdt allerlei gegevens bij van alle gebouwen en stukken grond in Nederland. Bijvoorbeeld wie de eigenaar is, waar de erfgrens ligt en of er kabels in de grond liggen. U bekijkt deze gegevens op de website van het Kadaster.
Ligplaatsvergunning voor woonboot aanvragen
De gemeente heeft een vast aantal ligplaatsen voor woonboten gereserveerd. Voor het aanleggen van een woonboot heeft u een ligplaatsvergunning nodig. Een ligplaatsvergunning vraagt u aan bij de gemeente.
Opnieuw inschrijven in Nederland
U schrijft zich opnieuw in als u vanuit het buitenland weer in Nederland komt wonen. Inschrijven doet u bij de gemeente.
Vergunning intrekken
De gemeente kan uw vergunning intrekken. U krijgt hiervan schriftelijk bericht.
Verkeerd huisnummer melden
De gemeente geeft elk nieuw huis of bedrijfspand een adres met huisnummer. Klopt uw huisnummer niet? Dan kunt u dat melden bij de gemeente.
Woonwagen of woonwagenstandplaats huren
Wilt u een woonwagenstandplaats of woonwagen huren? Dan schrijft u zich in bij de gemeente of een wooninstelling. Wilt u een woonwagen plaatsen? Hiervoor vraagt u een omgevingsvergunning aan via Omgevingsloket online.
Groot voertuig op de weg parkeren
U mag een groot voertuig niet op de weg parkeren zonder toestemming. Vraag ontheffing aan bij de gemeente.