Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Wonen

Basisregistratie adressen en gebouwen inzien

In de Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. U kunt de gegevens inzien via de website van het Kadaster.

Basisregistratie ondergrond

Gebruikt u bodem- en ondergrondgegevens? In de Basisregistratie ondergrond (BRO) staan gegevens over en modellen van de ondergrond van Nederland. U kunt de gegevens inzien via de website Basisregistratie Ondergrond.

Bezoek uit het buitenland ontvangen

Soms heeft u voor bezoek uit het buitenland een garantstelling of particuliere logiesverstrekking nodig. Die vraagt u aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het ondertekenen gebeurt bij de gemeente.

Briefadres aanvragen

U kunt uw post tijdelijk ontvangen op een ander adres dan waar u verblijft. Bijvoorbeeld omdat u geen woning heeft. U vraagt het gebruik van een briefadres aan bij de gemeente.

Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Heeft u een beperking? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Ook zorginstellingen kunnen een parkeerkaart aanvragen. U vraagt de parkeerkaart aan de bij de gemeente.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Heeft u een beperking en heeft u geen eigen parkeerplaats? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen bij de gemeente.

Goedkope woning huren

Wilt u een goedkope woning huren? U heeft dan misschien een huisvestingsvergunning nodig. Een huisvestingsvergunning vraagt u aan bij de gemeente.

Inrit aanleggen

Voor het aanleggen van een inrit heeft u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt een omgevingsvergunning aan via Omgevingsloket online.

Inschrijven voor een sociale huurwoning

Zoekt u een sociale huurwoning? Schrijf u dan in bij de organisatie die sociale huurwoningen verdeelt.

Kadastrale gegevens opvragen

Het Kadaster houdt allerlei gegevens bij van alle gebouwen en stukken grond in Nederland. Bijvoorbeeld wie de eigenaar is, waar de erfgrens ligt en of er kabels in de grond liggen. U bekijkt deze gegevens op de website van het Kadaster.

Ligplaatsvergunning voor woonboot aanvragen

De gemeente heeft een vast aantal ligplaatsen voor woonboten gereserveerd. Voor het aanleggen van een woonboot heeft u een ligplaatsvergunning nodig. Een ligplaatsvergunning vraagt u aan bij de gemeente.

Opnieuw inschrijven in Nederland

U schrijft zich opnieuw in als u vanuit het buitenland weer in Nederland komt wonen. Inschrijven doet u bij de gemeente.

Sociale huurwoning

Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen in de regio moet u ingeschreven staan bij Woningnet. Alle beschikbare sociale huurwoningen worden wekelijks door woningcorporaties aangeboden via de website van Woningnet.

Starterslening aanvragen

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. U neemt hiervoor contact op met de gemeente.

Vergunning intrekken

De gemeente kan uw vergunning intrekken. U krijgt hiervan schriftelijk bericht.

Verkeerd huisnummer melden

De gemeente geeft elk nieuw huis of bedrijfspand een adres met huisnummer. Klopt uw huisnummer niet? Dan kunt u dat melden bij de gemeente.

Vertrekken uit Nederland (emigreren)

Woon je in Nederland en verhuis je naar een ander land? Je meldt dit bij de gemeente als je in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden naar een ander land gaat.

WOZ-waarde en taxatieverslag inzien

De WOZ-waarde van uw pand of stuk grond staat op de jaarlijkse WOZ-beschikking. U krijgt de WOZ-beschikking van de gemeente. Via de gemeente kunt u ook een taxatieverslag inzien.

Woonwagen of woonwagenstandplaats huren

Wilt u een woonwagenstandplaats of woonwagen huren? Dan schrijft u zich in bij de gemeente of een wooninstelling. Wilt u een woonwagen plaatsen? Hiervoor vraagt u een omgevingsvergunning aan via Omgevingsloket online.