Als u als ondernemer:
- op zoek bent naar een kandidaat voor uw openstaande vacature
- klussen hebt waarbij u tijdelijk extra handen kunt gebruiken
- maatschappelijk verantwoord wil ondernemen
- meer wilt weten over de banenafspraak en de Participatiewet
dan kunt u contact opnemen met het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland. Kijk voor meer informatie op de website van het WSP.
Het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP) is een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten en UWV. Het werkt samen met partners op de arbeidsmarkt, zoals ondernemers, uitzendbureaus, het onderwijs, diverse hulpverleningsinstanties en welzijnsorganisaties.
U kunt bij het WSP terecht met al uw werkgeversvragen en voor kosteloze werving en selectie van personeel. Werkgevers die sociaal willen ondernemen kan het WSP extra ondersteunen met deskundig advies, financiële voordelen en regelingen.
Website - WSP Zaanstreek-Waterland
Wat is loonkostensubsidie?
Loonkostensubsidie is een financiële ondersteuning die wij als gemeente bieden aan werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Dit helpt werkgevers om een deel van de loonkosten te compenseren, zodat zij deze werknemers een passend salaris kunnen bieden. Door deze subsidie te benutten, draagt u bij aan een inclusieve arbeidsmarkt en biedt u mensen met een beperking de kans om hun talenten te benutten.
Wat is de indicatie banenafspraak?
De indicatie banenafspraak is een onderdeel van de Participatiewet en heeft als doel om meer banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers die mensen in dienst nemen met een indicatie banenafspraak kunnen in aanmerking komen voor loonkostensubsidie. Deze indicatie wordt vastgesteld door het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) en bevestigt dat de werknemer in kwestie tot de doelgroep van de banenafspraak behoort.
Hoe vraagt u loonkostensubsidie aan?
Het aanvragen van loonkostensubsidie is eenvoudig en kan snel online. Volg deze stappen:
- Vul het aanvraagformulier voor loonkostensubsidie in via de link hieronder
- Voeg de benodigde documenten toe, waaronder de arbeidsovereenkomst
- Dien uw aanvraag in
Na uw aanvraag ontvangt u binnen enkele weken bericht over de toekenning van de subsidie. Heeft u vragen of hulp nodig bij uw aanvraag? Neem dan contact op met werk@over-gemeenten.nl wij helpen u graag verder.
Samen bouwen we aan een inclusieve arbeidsmarkt!
De banenafspraak is een afspraak tussen werkgevers en de overheid om tot 2026 te zorgen voor 125.000 extra banen voor inwoners met een arbeidsbeperking die graag willen werken, 100.000 banen bij bedrijven en 25.000 banen bij de overheid. Het gaat om inwoners die het minimumloon niet kunnen verdienen. De gemeente vraagt het UWV om dat te beoordelen.
Overweegt u een kandidaat aan te nemen die door zijn beperkingen niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kan verdienen? Dan staat er een aantal instrumenten tot u beschikking die het aantrekkelijk maken om deze kandidaat aan te nemen. Zo zijn er diverse subsidiemogelijkheden, is er de mogelijkheid iemand (onbetaald) op proef in dienst te nemen en kunt u gebruik maken van begeleiding op de werkvloer. Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden en de voorwaarden? Ga dan naar de website van het WSP en klik op de knop ‘Participatiewet’.
Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen 'People, Planet en Profit'. Bedrijven kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is ook een vorm van MVO.
Biedt u een jongere tot 27 jaar de kans om een start te maken op de arbeidsmarkt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de jongerenvoucher. Deze voucher kan worden ingezet wanneer u een arbeidsovereenkomst of Beroepsbegeleidende Leerwerkovereenkomst (BBL) aangaat. Deze voucher kan worden ingezet om jongeren tot 27 jaar meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt.
U komt als werkgever in aanmerking voor een voucher als u een kandidaat in dienst neemt of een werkervaringsplaats aanbiedt. Deze voucher is een investering in de toekomst, zodat een nieuwe werknemer goed toegerust is voor de functie. Het is een financiële tegemoetkoming in scholings- en/of begeleidingskosten voor u als werkgever.