Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Verkiezingen

De verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer vinden plaats op woensdag 22 november 2023. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verkiezingen en het stemmen.
Om de verkiezingen in goede banen te leiden zijn de balies van Burgerzaken op woensdag 22 en donderdag 23 november gesloten.

Uitslagen

Uitslagen verkiezingen Tweede Kamer 2023

De uitslag voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 in Oostzaan. 

Tussentijdse opkomst Tweede Kamerverkiezingen 2023 - Oostzaan

Zie hier de actuele stand van de opkomst in gemeente Oostzaan voor de Tweede kamer verkiezingen op 22 november 2023.

Uitslagen verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap 2023

Hier staan alle uitslagen van de verkiezingen Provinciale Staten Noord Holland en Waterschap HHNK 2023 in gemeente Oostzaan

Uitslagen verkiezingen Gemeenteraad 2022

Hier staan alle uitslagen van de gemeenteraad verkiezingen Oostzaan 2022

Stemmen

Iemand machtigen om voor u te stemmen bij verkiezingen

U kunt iemand machtigen om voor u te stemmen. U kunt met uw stempas iemand machtigen. Of u gebruikt het aanvraagformulier om een schriftelijke volmacht te geven.

Waar kan ik stemmen?

U kunt op 22 november 2023 uw stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Tweede kamer.

Stemmen in andere gemeente voor verkiezingen

U heeft een kiezerspas nodig als u in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen dan waar u staat ingeschreven. U vraagt de kiezerspas aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Stempas voor verkiezingen aanvragen

Als je mag stemmen voor de verkiezingen, ontvangt je een stempas thuis. Neem de stempas en jouw identiteitsbewijs mee naar het stembureau.

Met de belbus naar het stemlokaal

Inwoners die moeite hebben om naar het stemlokaal te gaan kunnen gratis gebruik maken van de Belbus. Wie hier gebruik van wil maken kan tot dinsdag 21 november 15:00 uur bellen naar Stichting Belbus Oostzaan, telefoon 075 684 5660.

stembureauleden

Hoe kan ik mij aanmelden als stembureaulid of stemmenteller

Op woensdag 22 november 2023 worden de verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. Wilt u helpen als stembureaulid of stemmenteller bij de verkiezingen? Aanmelden kan op deze pagina. Voor de Tweede Kamer verkiezingen kunt u zich aanmelden voor woensdag 22 en donderdag 23 november 2023.

Centraal tellen Tweede Kamerverkiezingen 2023

In gemeente Oostzaan wordt voor het eerst centraal geteld.

Partijen

Campagne voeren voor verkiezingen

Wilt u voor uw politieke partij campagne voeren voor verkiezingen? Dan moet u voor een aantal campagnemiddelen eerst toestemming vragen. Dit doet u bij de gemeente waar u de campagne wilt voeren.

Ondersteuningsverklaring afleggen voor verkiezingen

Partijen of groeperingen die mee willen doen aan verkiezingen hebben soms ondersteuningsverklaringen nodig. Een ondersteuningsverklaring legt u af bij de gemeente waar u woont.

Partijnaam registreren voor verkiezingen

Een politieke partij of groepering moet zich registeren als zij onder een bepaalde naam wil meedoen aan de verkiezingen.

Openbare kennisgevingen

Hieronder vindt u in de aanloop naar de verkiezingen een overzicht van de Openbare Kennisgevingen m.b.t. de verkiezingen Tweede Kamer 2023.