Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Zilveren Jol voor Tycho Kuiper

Gepubliceerd:
Rosemarjn Dral Tycho Kuiper en burgemeester polak
Tycho laat zich niet zomaar uit het veld slaan! Op 12 mei won Tycho Kuiper (15 jaar) op Golfclub Amelisweerd de A-wedstrijd van het Nationaal Kampioenschap Golfers met een beperking.

Op 12 mei won Tycho Kuiper (15 jaar) op Golfclub Amelisweerd de A-wedstrijd van het Nationaal Kampioenschap Golfers met een beperking. Vandaag ontving hij voor deze bijzondere prestatie de Zilveren Jol van de gemeente Oostzaan. Deze werd uitgereikt door burgemeester Polak en wethouder Dral.

Tycho had altijd een bal bij zich. Vanaf zijn vierde trainde hij al mee bij een voetbalclub, vastbesloten om profvoetballer te worden. Op zijn zesde werd echter de ziekte van Legg-Calvé-Perthes bij hem vastgesteld, een heupaandoening die voorkomt bij kinderen tussen de 3 en 13 jaar. Hierdoor belandde Tycho in een rolstoel.

Ongeveer twee jaar na de diagnose mocht Tycho weer voorzichtig proberen te lopen. Zijn vader, die net begonnen was met golf, stelde voor: "Waarom ga je niet met mij mee? Golfen kun je immers met een handicart en zo beperk je het lopen." Na zijn eerste les was Tycho direct enthousiast.

Omdat er geen jeugdcompetitie is voor gehandicapte spelers, speelt Tycho al vanaf zijn twaalfde in de competitie voor volwassenen, zowel nationaal als internationaal!

Naast het golfen volgt Tycho onderwijs aan de Topsportschool in Alkmaar. Zijn doelen zijn om te spelen op de G4D Tour, de top 10 van de WR4GD-ranking te bereiken, zijn teaching pro-diploma te halen, en les te geven aan kinderen met een beperking.