Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Bouwen en verbouwing

Objectvergunning

In de openbare ruimte is het niet toegestaan om zonder vergunning voorwerpen te plaatsen, zoals steigers, toiletunits, puinbakken, gesloten containers, keetcontainers, portacabins, rijwielhekken, etc

Bibob-onderzoek

Vraagt u een vergunning of subsidie aan? Of doet u mee aan een aanbesteding? De gemeente kan de betrouwbaarheid van u of uw bedrijf controleren. De gemeente doet dit met een Bibob-onderzoek.

Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen van nieuwe of bestaande bouwwerken inzien? Neem contact op met de gemeente.

Bouwstoffen melden

Bouwbedrijven moeten bouwstoffen melden die zij gebruiken voor hun bouwwerkzaamheden. Dit doet u bij het Meldpunt bodemkwaliteit.

Gebouw of woning slopen

Als u gaat slopen, doet u een sloopmelding. U doet de melding via Omgevingsloket online.

Gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden

Een tijdelijk bouwwerk, zoals een tent of een tribune, moet brandveilig zijn. Ook moet u voorbereid zijn bij calamiteiten. U moet het gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden. Dit doet u bij de gemeente.

Gemeentelijk toezicht op bouw en verbouw

Heeft u een omgevingsvergunning voor bouwen of verbouwen? Dan controleert een inspecteur namens de gemeente of u zich aan de regels houdt. Daarom meldt u op tijd wanneer u met de werkzaamheden begint en stopt.

Monument verbouwen of slopen

Als u een monument wilt verbouwen, herstellen of slopen, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. U vraagt de omgevingsvergunning aan via Omgevingsloket online.

Omgevingsvergunning bouwen aanvragen

Als u gaat bouwen of verbouwen heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. U vraagt de vergunning aan via Omgevingsloket online.

Omgevingsvergunning voor asbestopslag aanvragen

Als u asbest wilt opslaan, moet u een melding doen en een omgevingsvergunning aanvragen. U doet dit via Omgevingsloket online.

Verplichting om bouwwerk te verbeteren

Heeft u een woning, woonwagen of ander bouwwerk dat niet aan de regels voldoet? Dan kan de gemeente u verplichten het te verbeteren. De gemeente neemt contact met u op.

Welstandsadvies voor bouwen en verbouwen

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan moet uw gebouw in de omgeving passen. Vraag hiervoor een welstandsadvies aan bij de gemeente.

Recreatie en Toerisme

Het bijzondere lintdorp Oostzaan ligt vlakbij Amsterdam en is ontstaan in de 12e eeuw. Oostzaan wordt omringd door een waterrijke en groene omgeving. Aan de ene kant ligt het recreatiegebied het Twiske, en aan de andere kant strekt het natuurgebied Oostzanerveld zich uit.