Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Tijdelijk Noodfonds Energie 2024

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is ook in 2024 open voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen en geeft steun bij een deel van de energierekening. Misschien kunt u steun krijgen uit het Tijdelijk Noodfonds Energie. U kunt tot en met 31 maart 2024 een aanvraag indienen. De steun van het Noodfonds wordt verrekend via de energieleverancier. Uw energieleverancier verlaagt een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden.

Voor wie is het Noodfonds Energie?

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Uw huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Uw huishouden heeft een energiecontract voor gas, stroom of stadswarmte op naam van een persoon uit het huishouden. 
  • De energiekosten van uw energieleverancier zijn hoger dan 8 tot 10 procent van het bruto-inkomen per maand. 
  • Het maakt niet uit welke energieleverancier uw huishouden heeft. 

Hoeveel bedraagt de steun?

Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto maandinkomen van een huishouden. 

Hoe kunt u steun aanvragen?

Ga naar de website noodfondsenergie.nl. Doe daar de situatiecheck: dat is een rekenhulp waarmee u snel ziet of het in uw situatie slim is om de aanvraag te doen. U kunt ook iemand machtigen om de aanvraag te doen. Zo kunnen familieleden, vrienden of hulpverleners helpen bij het aanvragen. Inloggen gaat met Digi-D.