Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Hersengymnastiek voor Oostzaanse wethouder

Gepubliceerd:
Vijfentwintig mensen staan in een kring in de sporthal van Oostzaan. Ze bewegen één hand vooruit in een vuist, terwijl hun andere hand open tegen hun borst rust. Daarna wisselen ze de positie van hun handen. Dit is één van de breinbrekers die de deelnemers voor hun kiezen krijgen tijdens de les cognitieve fitness. Op donderdag 28 maart doet wethouder Eelco Taams een keer mee om het eens te proberen. Hij vindt de les inspannend en leuk. Sommige breinbrekers zijn lastig, maar de geheugenspellen gaan hem goed af. Na een succesvolle kennismakingsles in februari is de training cognitieve fitness op 14 maart van start gegaan. Team Sportservice Zaanstreek-Waterland leert de deelnemers in vijftien lessen, op hun eigen niveau, hoe ze hun lichaam en geest fit houden.
cursisten cognitieve fitness en wethouder in beweging

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam!’ Met deze training ben je zowel met je hoofd als je lichaam bezig. De gemeente ondersteunt dit mooie initiatief daarom graag, omdat we willen dat onze ouderen actief en fit blijven. Zo kun je lang zelfstandig blijven wonen. En dat is toch wat je wilt: de controle houden over je eigen leven’, aldus de wethouder.

Nu al een succes

Team Sportservice Zaanstreek-Waterland geeft de cursus cognitieve fitness dit jaar voor het eerst in Oostzaan. Maud Boks, buurtsportcoach gemeente Oostzaan: ‘Na de kennismakingsles zat de training al meteen vol. De behoefte om fit te blijven is dus groot in Oostzaan! Het doet me goed om te zien dat de deelnemers elke week weer met plezier aan de les van mijn collega Christopher deelnemen. Het is een uitdagende training, maar daarnaast vooral ook heel leuk én gezellig met de groep.’ 

Mooi initiatief

Deze training is mogelijk gemaakt met geld van het Gezond en Actief Leven Akkoord (SPUK GALA). Dit akkoord is afgesloten tussen de overheid, gemeenten (VNG), zorgverzekeraars en GGD. Het doel van dit akkoord is om tegen 2040 een gezonde generatie te hebben. Deze keer ligt de nadruk op gezonde leefstijl en ontmoeting. De training cognitieve fitness helpt hierbij.