Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Inspiratie en succesverhalen duurzaamheid

De energietransitie is een behoorlijke uitdaging en soms vraag je je af waar je moet beginnen en hoe je dat aan moet pakken. Dan is het fijn om inspiratie te halen uit succesverhalen van anderen, of gewoon wat tips en tricks mee te krijgen en meldingen over bestaande regelingen en acties.

In de loop van de tijd gaan we langs bij ondernemers die hun bedrijf duurzaam hebben aangepast. Dat is heel divers, want het ene bedrijf is het andere niet en voor ieder bedrijf kunnen de aanpassingen anders zijn. Toch zijn bedrijven ook weer niet zó verschillend dat u er geen inspiratie uit kunt halen.

Lees hier de inspirerende succesverhalen van ondernemers en inwoners van Oostzaan en Wormerland die hun duurzame plannen hebben gerealiseerd en lees praktische tips om uw woning te verduurzamen en wat u zelf kunt doen om uw tuin aan te passen aan het veranderende klimaat (klimaatadaptatie).

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Erwin Hooijschuur over verduurzaming bedrijfspand Westerveer in Wormer

Wij gingen op bezoek bij duurzame ondernemer Erwin Hooijschuur die zijn hele pand op bedrijventerrein Westerveer in Wormer heeft verduurzaamd. Erwin is een enthousiaste ondernemer met een adviesbureau dat voornamelijk is gespecialiseerd in bouwfysica en energieprestaties.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Ruben van Wijk over verduurzaming bedrijfspand Skoon in Oostzaan

Deze keer gaan we op bezoek bij duurzame ondernemer Ruben van Wijk die diverse duurzaamheidsmaatregelen heeft toegepast en daar ruim 10 jaar geleden mee is gestart. Ruben heeft een drukkerij en is met name gespecialiseerd in horecadrukwerk en drukwerk van hotelitems.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Michiel Leeser over verduurzaming hotel in Wormer

Bij alweer het derde bezoek in de reeks gaan we op bezoek bij Michiel Leeser van ‘Valerius Boutique Hotel’, een duurzaam hotel in het centrum van Wormer. Het hotel heeft acht kamers met plek voor 29 gasten.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Wouter Smits over Primus Wafer Paper op de Ambacht in Oostzaan

Primus Wafer Paper bestaat sinds 1916 en is ontstaan aan de oevers van de Zaan in Zaandam. Ze maken al ruim 106 jaar ouwelachtige producten, oftewel eetpapier. Naast directeur bij Primus, is Wouter Smits ook voorzitter van de Vereniging Bedrijvenpark Ambacht.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Pablo Calle over verduurzaming bedrijfspand Westerveer in Wormer

Ditmaal gaan we op bezoek bij duurzame ondernemer Pablo Calle die al sinds 1996 gevestigd is in een pand op het Westerveer. Pablo heeft een eenmanszaak voor motorkleding en accessoires.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Rick Ekels over horecagroothandel VHC Jongens op bedrijventerrein de Ambacht in Oostzaan

Voor dit inspiratieverhaal gaan we op bezoek bij Rick Ekels van horecagroothandel VHC Jongens in Oostzaan. De Vereenigde Hollandsche Compagnie, kortweg VHC, is een internationale groothandel voor horeca en grootverbruik.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Richard de Vos over Sprinkler Energy in Wormer

Voor het eerste interview van 2023 gaan we op bezoek bij Sprinkler Energy van Richard de Vos en Ruben de Bruin. Het gesprek is met Richard de Vos, energieadviseur en co-founder van start-up Sprinkler Energy. Het kantoor is gevestigd aan de Veerdijk in Wormer.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Marc Flens over Flens BV op de Ambacht in Oostzaan

Deze keer gaan we in gesprek met duurzame ondernemer Marc Flens van Flens BV. Marc heeft de leiding over het familiebedrijf dat dit jaar 85 jaar bestaat. Het bedrijf maakt halffabricaten en eindproducten voor de interieurbouw, projectinrichting en meubelindustrie.

Duurzame samenwerking in de buurt: Tom Grootjen over energie coöperatie SAENZ

Deze keer gaan we op bezoek bij energie coöperatie SAENZ. SAENZ is actief in de Zaanstreek en komt voort uit de bedrijvenvereniging Noorderveld-Molletjesveer (BVNM) in Wormerveer.

Praktische tips en hulp bij verduurzaming

Lees hier praktische tips om je woning te verduurzamen en wat je zelf kunt doen om je tuin aan te passen aan het veranderende klimaat (klimaatadaptatie).