Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Wie zijn de trouwambtenaren?

De trouwambtenaar, of buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS), speelt een belangrijke rol bij de voltrekking van huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het is dan ook fijn als het klikt met het paar. Zo kan hij of zij bijdragen om er een onvergetelijke dag van maken.

U kunt uw voorkeur aangeven voor een BABS. Een garantie dat deze ambtenaar van uw keuze uw huwelijk of partnerschap voltrekt, kunnen we niet geven, maar we houden er wel rekening mee. De ambtenaar neemt uiterlijk twee weken van tevoren contact op met het paar over de toespraak en de invulling van de plechtigheid.

Voor een kosteloos of budget huwelijk of partnerschap wijst de gemeente een beschikbare ambtenaar toe. Hiervoor kunt u geen voorkeur aangeven.

Hieronder stellen de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand zich aan u voor:

Odilia Lust

"Ik ben Odilia Lust, geboren in Oostzaan. Ik ben 48 jaar en run samen met mijn man een café in Amsterdam. Nu jullie gaan trouwen kan de voorpret beginnen! Ik hoop van jullie huwelijksvoltrekking een onvergetelijke ervaring te maken."

Ruud Nederlof

"Ik ben Ruud Nederlof en ik woon in Oostzaan. Sinds 2014 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Oostzaan en Wormerland. Ik vind het een hele eer om aanstaande bruidsparen in de echt te mogen verbinden. Ik vind het geweldig om bij te mogen dragen aan een onvergetelijke dag voor het bruidspaar. In een persoonlijk gesprek vooraf met het bruidspaar, wil ik graag alle wensen voor deze belangrijke gebeurtenis bespreken. De keus of mijn toespraak een vrolijke boel wordt of juist wat formeler, laat ik aan het bruidspaar over."

Irma Klaassen

Mijn naam is Irma Klaassen en ik ben een zeer trotse BABS voor de gemeenten Wormerland en Oostzaan. Ik ben actief, sociaal bewogen, enthousiasmerend en erg geïnteresseerd in huwelijkssymboliek van over de hele wereld. Ik hou dus van mensen! Ik vind het een eer en genoegen om een mooie verbintenis tussen 2 partners definitief te bezegelen door u volmondig ja te laten zeggen tegen elkaar én het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Ik zie er erg naar uit u, mede door mijn aandeel erin, één van de mooiste en belangrijkste dagen van uw leven te bezorgen. Proost dus op de liefde en al daarbij horend geluk!

Vera Eshuijs

"Ik ben Vera Eshuijs en buitengewoon ambtenaar van de gemeente Wormerland en Oostzaan. Na het sluiten van alweer heel wat huwelijken/partnerschappen doe ik dit nog steeds met veel enthousiasme. Het is en blijft iets bijzonders. Samen met het aanstaande bruidspaar maak ik van de huwelijks/partnerschapsvoltrekking een onvergetelijk moment. Mijn visie is: vertrouwen en respect voor elkaar en voor het leven, dat kan niet anders zijn dan elkaar een mooie toekomst geven!"

Jeanette van der Roest

Een van de leukste manieren om de liefde te bezegelen, is met een huwelijk of een geregistreerd partnerschap en daar hoort natuurlijk een trouwambtenaar (BABS) bij! Maandenlang zijn jullie bezig geweest met de voorbereidingen: van taart tot locatie, muziek, gezelschap en alles wat daar nog meer bij komt kijken.

Ook de BABS is iemand die je zelf kiest, want op deze bijzondere dag wil je een trouwambtenaar die jullie begrijpt en aanvoelt en die zowel serieus als met een knipoog jullie verhaal kan vertellen. Voorop staat dat deze dag een persoonlijke, maar feestelijke gebeurtenis moet zijn. Ik hoop dat ik de persoon mag zijn om jullie, in liefde, officieel te verbinden!

Veel geluk en graag tot ziens,
Jeanette van der Roest

Liesbeth Wijnschenk

Van harte gefeliciteerd met jullie voornemen tot het huwelijk of het geregistreerde partnerschap!
Jullie gaan een geweldige tijd tegemoet.

Mijn naam is Liesbeth en ik zou het een hele eer vinden jullie liefde voor elkaar officieel te maken! Mede dankzij bijna 30 jaar ervaring als stewardess bij de KLM, beschik ik over de nodige mensenkennis & levenservaring. Mijn kracht ligt in het luisteren naar jullie unieke verhaal om daarvan een pakkend betoog voor deze speciale dag te maken. Ik neem jullie aan de hand en samen bepalen we de sfeer en inhoud die bij jullie ceremonie past. Geen saaie opsomming van gebeurtenissen, maar een goed opgebouwd, herkenbaar verhaal dat op een ontspannen, humorvolle en warme manier gebracht wordt. Een (deels) Engelstalige ceremonie is geen enkel probleem.

Zoals gezegd; alles kan, het draait om jullie en ík zorg dat jullie ceremonie een perfecte start wordt van een prachtige dag! Als laatste wilde ik benoemen dat ik er trots op ben dat in Nederland een huwelijk een huwelijk is, man-vrouw, vrouw-vrouw of man-man. Ik verzorg met liefde iedere ceremonie. Ik hoop van harte dat jullie JA zeggen tegen mij om op die speciale dag jullie liefdesverhaal te mogen vertellen.

Liesbeth Wijnschenk-Klut


BABS voor één dag

Ook een familielid of een vriend(in) kan uw huwelijk of partnerschap voltrekken. Deze persoon moet werkzaam zijn als (B)ABS in een andere gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Oostzaan. 

Als u een ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) voor één dag wilt laten aanwijzen, dan vult u het aanvraagformulier in. Dit formulier moet 3 maanden voor de voltrekking van de plechtigheid in het bezit zijn van de gemeente Oostzaan. Voor het aanwijzen van een BABS voor één dag betaalt u kosten. Zie kopje 'wat kost het' voor het tarief.