Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Collectieve zorgverzekering

Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Wilt u goed verzekerd zijn en niet teveel betalen? Ga naar de website gezondverzekerd en kijk of u kunt meedoen met de zorgverzekering van Univé of Zilveren Kruis. Overstappen kan alleen vanaf half november tot 31 december.

De verzekering is voor inwoners vanaf 18 jaar met een laag inkomen. De gemeente betaalt mee aan de premie, hierdoor worden uw premiekosten lager.

Let op: ben je tussen de 18 - 27 jaar en ontvang je studiefinanciering, dan kun je geen gebruikmaken van deze gemeentepolis. 

U komt in aanmerking voor de zorgverzekering als u:

  • Inwoner van gemeente Oostzaan en18 jaar of ouder bent
  • Geen betalingsachterstand of schulden bij uw huidige zorgverzekeraar hebt
  • Een laag inkomen en weinig eigen vermogen het, namelijk maximaal 120% van de bijstandsnorm

Dat kan via Univé. Als u kiest voor het pakket Compleet Plus van Univé dan kunt u uw eigen risico van € 385,- meeverzekeren. De gemeente betaalt mee aan de premie voor het Compleet Plus-pakket. Kijk op de website gezondverzekerd hoeveel voordeel dit is. 

Voor meer informatie over de gemeentepolis Zilveren Kruis kunt u terecht op de website. Ook kunt U op werkdagen bellen met het Zilveren Kruis op telefoonnummer 071– 751 00 33.

Voor meer informatie  over de gemeentepolis Univé kunt u terecht op de website. Ook kunt U op werkdagen bellen met Univé op telefoonnummer 072 – 527 7622.Als u van plan bent om het gemeentepakket te nemen van Univé, dan kunt u ook terecht bij de Univé winkel in de Dorpsstraat 81 te Wormer.

De medewerkers van het Sociaal team kunnen u helpen. 

Iedere dinsdag van 09.30 – 12.00 uur heeft het Sociaal Team een inloopspreekuur op het Sociaal Plein in De Kunstgreep, Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Bellen kan naar telefoonnummer 06- 5009 8574 op dinsdagen tijdens het inloopspreekuur.