Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Zwerfafval opruimen - hulpmiddelen aanvragen

We wonen en leven allemaal graag in een schone omgeving. Zwerfafval hoort hierin dan ook niet thuis. We zijn erg blij met de vrijwilligers die helpen onze omgeving schoon te houden. Toch kunnen dit er nooit genoeg zijn. Vele handen maken immers licht werk. De gemeente Oostzaan faciliteert in het aanbieden van hulpmiddelen om het verzamelen van zwerfafval te vereenvoudigen. Hierbij kunt u denken aan afvalgrijpers, vuilniszakken, beugels voor vuilniszakken, hesjes en handschoenen. Deze hulpmiddelen kunnen worden opgehaald bij de gemeentewerf van Oostzaan nadat u hierover een afspraak heeft gemaakt via onderstaand formulier of telefonisch via ons KlantContactCentrum, 075 651 2100. 

Gaat u ook zwerfafval opruimen? U kunt de hulpmiddelen voor uzelf aanvragen, maar u kunt dit ook namens een organisatie, zoals bijvoorbeeld een basisschool, doen. Aangezien de voorraad beperkt is raden we aan om bij grote groepen de middelen een aantal weken van tevoren aan te vragen.

bijlage - formulier aanvraag hulpmiddelen zwerfafval

Aanvraag hulpmiddelen

Fijn dat u wilt helpen met het opruimen van zwerfafval, dank u wel!
Hieronder zetten wij op een rij waar u rekening mee moet houden bij het aanvragen van de hulpmiddelen:

  • Alleen voor uzelf: vraag het drie werkdagen van tevoren aan
  • Voor groepen: vraag het enkele weken van tevoren aan
  • De voorraad is beperkt, dus zolang de voorraad strekt

Wanneer wij door de voorraad heen zijn, wordt u hierover geïnformeerd.

Ophalen

De hulpmiddelen kunt u op de afgesproken tijd ophalen bij de gemeentewerf van Oostzaan. U kunt hier gewoon aanbellen. Bij het ophalen van de hulpmiddelen wordt ook afgesproken wat er gedaan moet worden met het verzamelde afval; brengt u dit zelf weg of geeft u ons een seintje via het KlantContactCentrum (telefoon 075 651 2100 of ) om het verzamelde zwerfafval bij u op te halen.

De hulpmiddelen zijn gratis en voor een langere periode te leen, wel willen wij deze graag weer schoon en heel retour krijgen zodra u besluit te stoppen met het rapen van zwerfafval. In geval van een project, dienen de materialen dezelfde dag teruggebracht te worden.