Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Windmolens nabij Oostzaan voorlopig van de baan

Gepubliceerd:
Een meerderheid van Provinciale Staten stemde maandagavond tegen de komst van windmolens bij de Noorder IJplas, nabij Oostzaan. Dit betekent dat de komst van de windmolens op deze plek voorlopig van de baan is.

Wethouder Rosemarijn Dral, die recent nog insprak bij een vergadering van de Provinciale Staten, is heel blij dat de gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen tot dit resultaat heeft geleid. 

“In het belang van alle inwoners en ondernemers van Oostzaan ben ik heel erg blij dat er voorlopig geen windmolens komen op deze plek. Wij hebben ons vanuit Oostzaan jarenlang ingezet om de komst van de windmolens tegen te houden, op allerlei manieren. Dankzij de inzet van inwoners, ondernemers en de leden van Windalarm Oostzaan, en mijn eigen inzet als bestuurder, hebben we een geweldig resultaat neer kunnen zetten. Ik ben zeker geen tegenstander van verduurzaming en heb oog voor de opgave die we met zijn allen hebben. Maar deze hoge windmolens op deze drukke, dichtbevolkte plek zijn buitensporig. Het is fijn dat we de leefbaarheid voor onze inwoners en ondernemers en de natuur op deze mooie plek in stand kunnen houden.”