Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Rosemarijn Dral ruilt Oostzaanse politiek voor Den Haag

Gepubliceerd:
Rosemarijn Dral met hondje op de arm, op een boot in de rietkragen van het Oostzanerveld
Vertrekkend wethouder Rosemarijn Dral heeft op 3 juli 2024 haar ontslag ingediend bij de gemeenteraad en het college van Oostzaan. Zij gaat de langverwachte overstap naar de landelijke politiek maken en komt in de Tweede Kamer voor de VVD met een prachtige portefeuille. Op 2 juli j.l. ondertekende zij haar geloofsbrieven en op 4 juli in de ochtend wordt zij beëdigd tot Lid van de Tweede Kamer.

Oostzaan moet het vanaf 3 juli 2024 doen zonder een van haar meest geliefde lokale politici. Dral heeft zich vanaf 2005 vol passie ingezet voor Oostzaan. Zij begon haar politieke carrière als negentienjarige fractie-assistent bij de lokale VVD, werd in 2010 raadslid en vanaf 2018 wethouder op ruimtelijke ordening, leefomgeving, mobiliteit en sport. 

Rosemarijn Dral over wat haar drijft: “Ik ben Oostzaanse in hart en nieren en vind mezelf een gelukkig en bevoorrecht mens. Op jonge leeftijd had ik al sterk de behoefte om iets te betekenen voor anderen. Via de lokale politiek kon ik hier vorm aan geven en een bijdrage leveren aan de Oostzaanse samenleving en soms ook aan persoonlijk geluk van een inwoner. Dat is mijn drijfveer.”

De behoefte om iets te betekenen voor een ander typeert Dral. Een mooi compliment kreeg zij van een dame die haar aansprak in de Douglas in Zaandam. Dankzij de inzet van Dral kon de Oostzaanse op de plek blijven wonen, waar zij altijd had gewoond.

Ook Burgemeester Marvin Polak heeft mooie woorden voor Dral: “Wij gaan, als college, Rosemarijn Dral enorm missen als energiek en ervaren bestuurder die zich vol overgave in heeft gezet voor Oostzaan. Haar kennis en gevoel bij de Oostzaanse samenleving en inwoners was voor dit college van onschatbare waarde. Daarnaast vertrekt met haar een fijne collega en gewoon een leuk mens. Ik wens haar alle goeds en plezier toe in haar nieuwe functie.”

Voor Dral start haar nieuwe avontuur in de Tweede Kamer met een mooie portefeuille. Zij wordt o.a. verantwoordelijk voor criminaliteitsaanpak mensenhandel en prostitutie en kansspelen, justitieel jeugdbeleid, strafrechttoepassing, jeugdbescherming en wetgeving, zoals rechtsvordering, auteursrecht en persoonsgegevens. “Ik heb nu namens de VVD de kans gekregen om mijn passie in Den Haag voort te zetten. Het is een eervolle taak. Ik hoop ook hier een verschil te kunnen maken voor mensen in benarde situaties. Het zijn best heftige thema’s in mijn portefeuille, zoals mensenhandel en jeugdcriminaliteit. Dossiers die een empathische blik vereisen en waar je echt iets kunt betekenen. Ik ben erg blij dat ik me met deze dossiers mag gaan bezighouden.” 

Opvolger Dral wordt door Oostzaanse fractie VVD bekend gemaakt

Vanaf vandaag moet Oostzaan het dus zonder Dral doen. Een ervaren opvolger is gevonden, de naam wordt door de lokale fractie van de VVD bekend gemaakt. 

Dral wenst haar opvolger succes en wil tot slot nog de ambtenaren van de OVER-organisatie bedanken: “hoe ingewikkeld de constructie van OVER-gemeenten soms ook is, er werken super loyale ambtenaren die onder alle omstandigheden bereid zijn te helpen. Daar ben ik enorm dankbaar voor.”