Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Mantelzorgers verdienen een podium

Gepubliceerd:

Vandaag, 10 november, zetten we op ‘de Dag van de mantelzorg’ mantelzorgers in het zonnetje. Wethouder Taams: Mantelzorgers helpen hun naaste uit liefde. Ik heb veel bewondering voor hun toewijding. De impact op hun leven is groot, daarom is het goed dat we ze vandaag letterlijk een podium geven en ze een beetje in de watten leggen’.

Ervaringen delen

Wethouder Eelco Taams heet alle aanwezigen van harte welkom in de Kunstgreep samen met wethouder Jacobien van Boeijen uit Landsmeer en de medewerkers van de SMD. Dan barst het enthousiasme los bij de workshop linedancen. Iedereen die kan, beweegt ritmisch mee op de maat van de volksmuziek. De dansers vragen zelfs om een toegift want ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarna schuift iedereen aan voor een uitgebreide lunch. Ook aan tafel is de sfeer goed. De mensen zijn allemaal positief ingesteld en beleven samen een gezellige dag. Iedereen loopt na afloop met een goed gevulde boodschappentas naar buiten en de regen lijkt niemand te deren.  

Dag mantelzorg 2023 collage

Mantelzorgers in balans

Als mantelzorger hoef je het niet alleen te doen. Je kunt ook hulp of ondersteuning krijgen. Je kunt met al je vragen terecht bij consulent Astrid Veldman van de SMD of bij elkaar. Verder organiseert de SMD samen met Evean en de Zorgcirkel een cursus ‘Omgaan met dementie’. Een voor partners en een andere voor kinderen van mensen met dementie. Ook kun je op 28 november ervaren hoe het is om te leven met dementie door een virtual realitybril op te zetten. Deze beleving zorgt dat je de leefwereld van iemand met dementie leert begrijpen. Zo kun je je beter inleven in je naaste, zie https://www.desmd.nl/activiteiten/beleving-dementie-met-vr-bril/.

Er is ook ondersteuning voor mantelzorgers bij het Buitenhuis in Wijdewormer. In deze landelijke omgeving kun je met een goed gevoel even je zorg uit handen geven. Ze bieden logeerzorg, maar ook coffee & care arrangementen. Je kunt meedoen met creatieve workshops of buiten werken in de tuin. Veel mantelzorgers vinden het fijn om hun verhaal te delen en het schept een band om samen leuke activiteiten te doen.

Meld je aan

Ken je ook een mantelzorger die ondersteuning verdient? Neem contact op met de SMD via desmd.nl/mantelzorg/. Dan bekijkt de mantelzorgconsulent welke hulp ze kunnen geven. Wil je een rondleiding in Het Buitenhuis? Neem contact op via het buitenhuis@zorgcirkel.nl of 06-21915461.