Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Klimaat en energie

Bespaar geld met een energiecoach

Energie is het afgelopen jaar flink duurder geworden. Dit zorgt voor een hogere energierekening bij veel huishoudens. Vanaf september 2023 zetten de gemeente Oostzaan en welzijnsorganisatie WelzijnWonenPlus energiecoaches in om te helpen met geld besparen.

De Regionale energiestrategie Noord-Holland Zuid

In het hele land werken gemeenten, waterschappen, provincies, inwoners, partners en belanghebbenden al samen aan de een regionale energiestrategie (RES), waarin staat waar en hoeveel wind- en zonne-energie op land opgewekt kan worden, welke infrastructuur daarvoor nodig is en met welke warmtebronnen wijken en gebouwen verwarmd kunnen worden. Zaanstreek-Waterland werkt samen in de energieregio Noord-Holland Zuid.

Klimaatadaptatie

Het klimaat verandert. Ook in Oostzaan wordt het steeds natter en warmer. De gevolgen van klimaatverandering zijn letterlijk voelbaar. We kunnen ons met z’n allen beter voorbereiden op zomerse hitte en enorme hoosbuien.

Oplaadpunten elektrisch vervoer

Het aantal elektrische auto’s is het afgelopen jaar flink toegenomen en de verwachting is dat het aantal verder zal stijgen. Daarom zijn er meer laadpunten nodig. Bewoners of ondernemers die in het bezet zijn van een elektrische auto, kunnen bij de gemeente een verzoek voor de plaatsing van een openbare laadpaal indienen.

Transitievisie Warmte

Oostzaan begint na de zomer met het bepalen van startrichtingen met betrekking tot de Transitievisie Warmte, ook wel Warmtevisie Oostzaan.