Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Gratis energiecoach aan huis: samen de kou te lijf

Gepubliceerd:
Alle Oostzaners kunnen vanaf nu gratis een bezoek van een energiecoach aanvragen. Deze coach komt thuis langs en helpt bewoners energie te besparen. De coach geeft elk huishouden advies op maat. Dus wilt u thuis energie besparen maar weet u niet goed hoe? Vraag dan een huisbezoek aan bij WelzijnWonenPlus!

Energiezuiniger thuis

energiecoach op huisbezoek helpt bij aanbrengen isolatiestrip

De afgelopen tijd is energie een stuk duurder geworden. Dit zorgt voor een flink hogere energierekening bij veel huishoudens. De gemeente zet samen met welzijnsorganisatie WelzijnWonenPlus energiecoaches in om te proberen deze kosten omlaag te brengen. De energiecoach is een vrijwilliger die is getraind door WelzijnWonenPlus. Deze coach komt langs in huur- en koophuizen. Bewoners krijgen advies over hoe ze kunnen simpel kunnen besparen. Alles wordt afgestemd op hun eigen energieverbruik. Zo kan het helpen om zuinige ledverlichting aan te schaffen, tochtstrippen aan te brengen of slimmer om te gaan met de thermostaat. 

Hoe werkt het aanvragen van een energiecoach? 
Elke maandag van 14.00 – 16.30 uur is er een inloopspreekuur ‘Energiecoaches’. Dit spreekuur organiseert WelzijnWonenPlus op het Sociaal Plein, Kerkbuurt 4 in Oostzaan. Alle Oostzaners kunnen hier terecht voor vragen of voor het aanvragen van een huisbezoek. Op maandag zijn ze telefonisch te bereiken tussen 14.00 – 16.30 uur en op dinsdag en donderdag van 10.00 – 11.30 uur. Het telefoonnummer is: 06-23357304. Mailen kan naar energiecoachoostzaan@welzijnwonenplus.nl.

Lees hier meer over de energiecoach