Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Gemeente Oostzaan steunt het Warme Huis in 2024

Gepubliceerd:
Goed nieuws voor het Warme Huis. Het Warme Huis krijgt voor het jaar 2024 subsidie van gemeente Oostzaan. Dit kan omdat het sinds dit jaar officieel een stichting is: Stichting Oostzaners voor Elkaar. Het is een grote stap voor het huis dat als burgerinitiatief is opgezet om armoede en eenzaamheid tegen te gaan. Met deze subsidie kunnen ze de vaste lasten betalen en alle bezoekers een bakje koffie of thee schenken. Zo is het Warme Huis verzekerd van de broodnodige steun dit jaar. Naast de hulp van de gemeente zijn er ook veel inwoners van Oostzaan die doneren aan het Warme Huis.

Plek in het armoedebeleid

Oostzaners doen activiteit in Warme Huis

De gemeenteraad heeft nog geen beslissing genomen over de subsidie na 2024. Op dit moment zijn we bezig met een evaluatie onder Oostzaners. Zo kunnen we beoordelen of de activiteiten van het Warme Huis passen bij het armoedebeleid van de gemeente of daar misschien een aanvulling op zijn. We verwachten het verlossende woord en besluit van de raad vóór de zomervakantie.

Oproep voor een vaste plek

Het Warme Huis is nog steeds dringend op zoek naar een nieuwe, vaste plek. Ook in het Witte Kerkje kunnen ze namelijk niet blijven. Dit is een tijdelijke oplossing. Daarnaast hebben ze nu veel last van de verbouwing. Dus weet je een geschikte locatie in Oostzaan? Neem dan contact op met Debby van Ingen van het Warme Huis via: info@oostzanersvoorelkaar.nl of 06-47371882.

Stichting Oostzaners voor Elkaar

Oostzaners voor Elkaar begon als hartverwarmend burgerinitiatief in augustus 2022. Sinds 2024 zijn ze een Stichting. De stichting bestaat uit vrijwilligers die armoede bestrijden. Dit doen zij voor Oostzaners die financieel, maar ook sociaal in de problemen zijn gekomen of dreigen te komen. Door de gestegen energiekosten en de inmiddels hoge prijzen voor boodschappen willen ze dorpsgenoten steunen. Het Warme Huis beidt een warme kamer, warme lunch en weggeefwinkel. Heb je hulp nodig of wil je juist iets betekenen voor een ander? Kijk op: www.oostzanersvoorelkaar.nl