Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Energietoeslag aanvragen weer mogelijk

Gepubliceerd:
Huishoudens met een laag inkomen kunnen in Oostzaan een energietoeslag van 1.300 euro krijgen voor het jaar 2023. De gemeente ondersteunt deze huishoudens met dit extra geld bij het betalen van hun energierekening. Huishoudens die deze toeslag nog niet automatisch hebben ontvangen, kunnen vanaf woensdag 31 januari een aanvraag doen via onze website. Dit kan tot en met 31 augustus 2024.

Aanvragen

Als u aan de voorwaarden voldoet maar het geld niet automatisch heeft ontvangen, kunt u de energietoeslag zelf aanvragen op onze website. Lees daar wat de eisen zijn en welke documenten u moet meesturen. Let op want u kunt één keer energietoeslag per huishouden aanvragen.

Vragen en hulp

energiebesparen

Voor vragen over de energietoeslag of hulp bij het aanvragen kunt u terecht bij het Sociaal Team Oostzaan. Dit Team houdt op dinsdag van 9.30 - 12.00 uur gratis inloopspreekuur op het Sociaal Plein. Dus kom naar het Sociaal Plein, Kerkbuurt 4 in Oostzaan of bel op dinsdagochtend met 06- 5009 8574. Mailen kan naar sociaalteam@oostzaan.nl.

Bespaar geld en energie met een energiecoach

Wilt u geld besparen op je energierekening, maar weet u niet hoe? Vraag dan een huisbezoek aan van een energiecoach. We zetten als gemeente Oostzaan samen met welzijnsorganisatie WelzijnWonenPlus energiecoaches in om te helpen met besparen. Meer informatie leest u hier. 

Geldzorgen

Heeft u moeite om rond te komen? Bekijk welke hulp en ondersteuning we als gemeente bieden.